Турски сладкиш с грис
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 бр. Яйце
30 г Захар
30 г Кисело мляко
30 мл Олио, смесено с млякото
30 г Брашно
20 г Грис, смесен с брашното
20 мл Вода
0.5 бр. Лимон
50 г Мед
10 Форма за печене (см)
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Разбийте яйцата със захарта с бъркалка до постигане на блед цвят. Добавете киселото мляко с олиото, а после и брашното със семолината.
Стъпка 3 /6
Сложете меда, лимоновия сок и водата в купата.
Стъпка 4 /6
Излейте сместа във формата за печене. Покрийте я с опаковъчно фолио. Гответе в кошничката за готвене на пара над сиропа.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 30 минути
Стъпка 6 /6
Оставете сладкиша във формата и го залейте със сиропа отгоре. Оставете да изстине. Сервирайте.