Халва с ванилия и кардамон
Tefal
Рецепта на Tefal

Халва с ванилия и кардамон

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 5мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 65 г Фин грис

  • 195 мл Мляко

  • 35 г Захар

  • 40 г Масло

  • 0.5 Шушулка кардамон

  • 0.25 Остъргана шушулка ванилия

  • 4 Неосолени ядки кашу

  • Фльор дьо сел

  • 20 г Стафиди

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Пригответе съставките.

  • 65г Фин грис
  • 195мл Мляко
  • 35г Захар
  • 40г Масло
  • 0.5 Шушулка кардамон
  • 0.25 Остъргана шушулка ванилия
  • 4 Неосолени ядки кашу
  • Фльор дьо сел
  • 20г Стафиди

Стъпка 2 /4

Изсипете семолината в тигана, добавете маслото и щипка фльор дьо сел.

  • 65г Фин грис
  • 40г Масло
  • Фльор дьо сел

Стъпка 3 /4

Запечете за кратко. Добавете всички останали съставки. Гответе, докато сместа се отлепи.

  • 195мл Мляко
  • 35г Захар
  • 0.5 Шушулка кардамон
  • 0.25 Остъргана шушулка ванилия
  • 4 Неосолени ядки кашу
  • 20г Стафиди

Стъпка 4 /4

Излейте я в намазана с масло чиния и я загладете добре. Охладете я и я обърнете. Нарежете я на ромбчета.