Халва с ванилия и кардамон
- Общо време 5мин.
- 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
65 г Фин грис
195 мл Мляко
35 г Захар
40 г Масло
0.5 Шушулка кардамон
0.25 Остъргана шушулка ванилия
4 Неосолени ядки кашу
Фльор дьо сел
20 г Стафиди
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
65г Фин грис 195мл Мляко 35г Захар 40г Масло 0.5 Шушулка кардамон 0.25 Остъргана шушулка ванилия 4 Неосолени ядки кашу Фльор дьо сел 20г Стафиди
Стъпка 2 /4
Изсипете семолината в тигана, добавете маслото и щипка фльор дьо сел.
65г Фин грис 40г Масло Фльор дьо сел
Стъпка 3 /4
Запечете за кратко. Добавете всички останали съставки. Гответе, докато сместа се отлепи.
195мл Мляко 35г Захар 0.5 Шушулка кардамон 0.25 Остъргана шушулка ванилия 4 Неосолени ядки кашу 20г Стафиди
Стъпка 4 /4
Излейте я в намазана с масло чиния и я загладете добре. Охладете я и я обърнете. Нарежете я на ромбчета.