Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Халуми и фалафел на грил

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 45мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    1ч. 20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 350 г Суров нахут

  • 3 Магданоз

  • 6 Кориандър

  • 2 ч.л. Кимион

  • Сол, черен пипер

  • 2 с.л. Тахан (сусамова паста)

  • 2 Чесън

  • 2 Бял лук

  • 2 с.л. Зехтин

  • 230 г Халуми

  • 1 с.л. Зехтин

Аксесоари

  • Грил решетка
    Грил решетка
  • Разделител
    Разделител

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Накиснете суровия нахут в един литър вода за поне 12 часа. Смесете накиснатия нахут, листата от магданоз, кориандъра, кимиона, щипка сол и щипка черен пипер и сусамовата паста (тахан), докато се получи груба паста.

Стъпка 2 /6

Добавете нарязаните чесън и лук, след което разбъркайте добре с ръка и оформете топчета с големината на орех.

Стъпка 3 /6

Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете програмата FRIES (Пържени картофи) за P1. За P2 изберете програмата MEAT (Месо). Поставете фалафелите от едната страна на купата и ги намажете със зехтин. Започнете да готвите. Обърнете два или три пъти по време на готвенето.

  • Грил решетка
  • Разделител

Стъпка 4 /6

Междувременно пригответе халуми. Нарежете го на 8 равни части. Намажете ги с олио.

Стъпка 5 /6

Когато таймерът прозвучи, поставете сиренето халуми от другата страна на разделителя и продължете готвенето. Обърнете сиренето по средата на готвенето.

Стъпка 6 /6

След като се сготви, повторете процеса с втората партида.