Хапки от броколи и сирене
- Общо време 42мин.
- 30мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
За 24 броя:
230 г Броколи
200 г Варен нахут, отцеден
100 г галета
1 Средно голямо яйце
75 г Настърган чедър
25 г Пармезан
Сол
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Лук на прах
60 г брашно
Сол и пипер
2 Средни яйца
90 г галета
Спрей за готвене със зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе броколите: Бланширайте в тиган с вряща подсолена вода, докато омекнат леко (al dente), около 4 минути. Потопете ги в голяма купа със студена вода с няколко кубчета лед. Оставете ги да изстинат. Отцедете ги и ги нарежете на малки парчета с остър нож.
Стъпка 2 /8
Отцедете нахута и го сложете в купа. Намачкайте го с преса за картофи или с вилица. Добавете нарязаните броколи, галетата, яйцето, чедъра, пармезана, солта, чесъна и лука на прах. Разбъркайте с ръце, докато всичко се смеси добре и можете да оформите топки от сместа. Ако все още не можете - добавете малко галета.
Стъпка 3 /8
Оформете топки от сместа и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Намокрете ръцете си, за да ви е по-лесно.
Стъпка 4 /8
Изсипете брашното, солта и черния пипер в голяма купа и разбъркайте. Счупете яйцата в друга купа и разбийте. В трета купа изсипете галетата и разбъркайте. Оваляйте топките в брашнената смес, след това ги потопете в разбитото яйце и накрая ги намажете с галетата, като леко ги притиснете, за да се слепят по-добре. Оставете ги настрана.
Стъпка 5 /8
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 200°C за 12 минути. Сложете 16 хапки на грил решетката в чекмедже 1. Напръскайте леко хапките със зехтин. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 200°C за 14 минути. Сложете 8 хапки на грил решетката в чекмедже 2. Напръскайте леко хапките със зехтин.
Стъпка 6 /8
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 7 /8
Обърнете хапките по средата на времето за готвене.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага с гарнитура от панирани пръчици халуми, ако желаете.