Хрупкав и пикантен нахут
- Общо време 17мин.
- 5мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
130 г Нахут от консерва
4 с.л. Зехтин
1 ч.л. Чесън на прах
2 ч.л. Пушен червен пипер
1 ч.л. Млян кимион
1 с.л. Сол
4 с.л. Нарязан пресен кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Отцедете, изплакнете и подсушете нахута.
Стъпка 2 /6
Сложете нахута, зехтина, чесъна, червения пипер, кимиона и солта в съд. Разбъркайте внимателно с лъжица, докато нахута се покрие добре.
Стъпка 3 /6
Сложете нахута в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /6
Изчакайте 30 секунди, преди да отворите капака на уреда (нахутът понякога пука като пуканки). Проверете дали се е сготвил.
Стъпка 5 /6
Стартирайте отново програмата с другата половина от нахута.
Стъпка 6 /6
Сервирайте нахута веднага, като преди това го поръсите кориандър.