Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Хумус с моркови и сусам

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 12ч. 34мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    14мин.
  • Охлаждане
    12ч.

Съставки

6 порции

  • 75 г Сух нахут, накиснат предварително

  • 450 г Моркови, на шайби

  • 3 бр. Скилидка чесън

  • 60 г Сусамов тахан

  • 3 с.л. Зехтин

  • 1.5 бр. Био лимон (сок, кора)

  • 3 ч.л. Сусамово семе

  • 1.5 ч.л. Кимион на прах

  • Сол, пипер

  • 250 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Пригответе съставките.

  • 75г Сух нахут, накиснат предварително
  • 450г Моркови, на шайби
  • 3бр. Скилидка чесън
  • 60г Сусамов тахан
  • 3с.л. Зехтин
  • 1.5бр. Био лимон (сок, кора)
  • 3ч.л. Сусамово семе
  • 1.5ч.л. Кимион на прах
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /4

Поставете нахута в съда и налейте 250 мл вода. Добавете кошничката за пара, в нея сложете морковите и чесъна. Посолете.

  • 75г Сух нахут, накиснат предварително
  • 450г Моркови, на шайби
  • 3бр. Скилидка чесън
  • Сол, пипер

Стъпка 3 /4

Приготвяне под налягане

Стъпка 4 /4

Разбъркайте с всички останали съставки, с изключение на сусама, който се добавя по-късно.

  • 60г Сусамов тахан
  • 3с.л. Зехтин
  • 1.5бр. Био лимон (сок, кора)
  • 3ч.л. Сусамово семе
  • 1.5ч.л. Кимион на прах