Хумус с моркови и сусам
- Общо време 12ч. 34мин.
- 20мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
6 порции
75 г Сух нахут, накиснат предварително
450 г Моркови, на шайби
3 бр. Скилидка чесън
60 г Сусамов тахан
3 с.л. Зехтин
1.5 бр. Био лимон (сок, кора)
3 ч.л. Сусамово семе
1.5 ч.л. Кимион на прах
Сол, пипер
250 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /4
Поставете нахута в съда и налейте 250 мл вода. Добавете кошничката за пара, в нея сложете морковите и чесъна. Посолете.
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане
Стъпка 4 /4
Разбъркайте с всички останали съставки, с изключение на сусама, който се добавя по-късно.