Хумус с моркови и сусам
- Общо време 12ч. 34мин.
- 20мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
6 порции
75 г Сух нахут, накиснат предварително
450 г Моркови, на шайби
3 бр. Скилидка чесън
60 г Сусамов тахан
3 с.л. Зехтин
1.5 бр. Био лимон (сок, кора)
3 ч.л. Сусамово семе
1.5 ч.л. Кимион на прах
Сол, пипер
250 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
75г Сух нахут, накиснат предварително 450г Моркови, на шайби 3бр. Скилидка чесън 60г Сусамов тахан 3с.л. Зехтин 1.5бр. Био лимон (сок, кора) 3ч.л. Сусамово семе 1.5ч.л. Кимион на прах Сол, пипер
Стъпка 2 /4
Поставете нахута в съда и налейте 250 мл вода. Добавете кошничката за пара, в нея сложете морковите и чесъна. Посолете.
75г Сух нахут, накиснат предварително 450г Моркови, на шайби 3бр. Скилидка чесън Сол, пипер
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане
Стъпка 4 /4
Разбъркайте с всички останали съставки, с изключение на сусама, който се добавя по-късно.
60г Сусамов тахан 3с.л. Зехтин 1.5бр. Био лимон (сок, кора) 3ч.л. Сусамово семе 1.5ч.л. Кимион на прах