Шишчета с гъби и сос Терияки
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (15)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г Антрекот за гриловане, нарязан на кубчета с дебелина 2,5 см
75 мл Пчелен мед
50 мл Соев сос с ниско съдържание на натрий
30 мл Оризов оцет
6 скилидка Чесън, накълцан
12 Малки гъби, цели и обелени
0.5 Червена чушка
0.5
2 с.л. Царевично брашно
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Разбъркайте меда със соевия сос, оцета и чесъна в голяма купа. Изсипете половината от сместа в купа за микровълнова и я оставете на настрана.
Стъпка 2 /5
Добавете пържолата, гъбите, чушката и лука в първата купа и разбъркайте добре със соса. Върху дървени шишчета с дължина 20 см редувайте парчета месо с парченца зеленчуци.
Стъпка 3 /5
- Включете грила - Изберете подходящата програма и натиснете OK След това продължете с рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете шишчетата върху плочата и затворете грила.
Стъпка 4 /5
Оставете да се готви 6 до 8 минути, докато зеленчуците и месото се гриловат по ваш вкус.
Стъпка 5 /5
През това време разбъркайте царевичното брашно в соса, който сте отделили по-рано. Сложете го в микровълновата и го загрейте най-високата степен за 60 секунди, като разбъркате веднъж, докато се сгъсти. Намажете шишчетата със соса и сервирайте.