Шишчета с гъби и сос Терияки
- Общо време 23мин.
- 15мин.Приготвяне 
- 8мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 500 г Антрекот за гриловане, нарязан на кубчета с дебелина 2,5 см 
- 75 мл Пчелен мед 
- 50 мл Соев сос с ниско съдържание на натрий 
- 30 мл Оризов оцет 
- 6 скилидка Чесън, накълцан 
- 12 Малки гъби, цели и обелени 
- 0.5 Червена чушка 
- 0.5 
- 2 с.л. Царевично брашно 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Разбъркайте меда със соевия сос, оцета и чесъна в голяма купа. Изсипете половината от сместа в купа за микровълнова и я оставете на настрана.
Стъпка 2 /5
Добавете пържолата, гъбите, чушката и лука в първата купа и разбъркайте добре със соса. Върху дървени шишчета с дължина 20 см редувайте парчета месо с парченца зеленчуци.
Стъпка 3 /5
- Включете грила - Изберете подходящата програма и натиснете OK След това продължете с рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете шишчетата върху плочата и затворете грила.
Стъпка 4 /5
Оставете да се готви 6 до 8 минути, докато зеленчуците и месото се гриловат по ваш вкус.
Стъпка 5 /5
През това време разбъркайте царевичното брашно в соса, който сте отделили по-рано. Сложете го в микровълновата и го загрейте най-високата степен за 60 секунди, като разбъркате веднъж, докато се сгъсти. Намажете шишчетата със соса и сервирайте.

