Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Яйца по флорентински

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 14мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    4мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 бр. Яйца, екстра пресни, големи

  • 180 г Листа спанак, измити

  • 1 Глава лук, ситно нарязана

  • 3 с.л. Олио

  • 450 мл Студено мляко

  • 20 г Масло

  • 20 г Брашно

  • Сол, пипер, индийско орехче

  • 3 с.л. Пармезан

  • 6 Рамекини (140 мл)

  • Кръг хартия за печене колкото тигана

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /7

Обелете и нарежете на ситно лука.

Стъпка 3 /7

Излейте олиото в съда. Добавете лука и спанака. Извадете ги, щом се сготвят.

Стъпка 4 /7

Разтопете маслото с брашно. Разбъркайте. Добавете млякото. Разбивайте до сгъстяване. Сложете подправки. Добавете сварените зеленчуци.

Стъпка 5 /7

Прехвърлете сместа в рамекините. Счупете отгоре едно яйце. Сложете хартията на дъното на съда, рамекините отгоре и налейте вътре 200 мл вода.

Стъпка 6 /7

Време за приготвяне: 4 минути

Стъпка 7 /7

Поръсете отгоре настъргания пармезан. Сервирайте.