Яйца по флорентински
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Яйца, екстра пресни, големи
180 г Листа спанак, измити
1 Глава лук, ситно нарязана
3 с.л. Олио
450 мл Студено мляко
20 г Масло
20 г Брашно
Сол, пипер, индийско орехче
3 с.л. Пармезан
6 Рамекини (140 мл)
Кръг хартия за печене колкото тигана
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в съда. Добавете лука и спанака. Извадете ги, щом се сготвят.
Стъпка 4 /7
Разтопете маслото с брашно. Разбъркайте. Добавете млякото. Разбивайте до сгъстяване. Сложете подправки. Добавете сварените зеленчуци.
Стъпка 5 /7
Прехвърлете сместа в рамекините. Счупете отгоре едно яйце. Сложете хартията на дъното на съда, рамекините отгоре и налейте вътре 200 мл вода.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 4 минути
Стъпка 7 /7
Поръсете отгоре настъргания пармезан. Сервирайте.