Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

15-минутен Пад Тай със скариди

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 300 г Оризови нудли

  • 4 Яйца

  • Сол, пипер

  • 9 cl Сос от стриди

  • 9 cl Оризов оцет

  • 9 г Кафява захар

  • 2 ч.л. Соев сос

  • 500 г Сготвени скариди

  • 1 с.л. Сусамово олио

  • 1 Голям шалот

  • 4 скилидка Чесън

  • 2 ч.л. Джинджифил

  • 1 Пресен лук за гарниране

  • Пресен кориандър за гарниране

  • 1 Лайм за гарниране

  • Печени фъстъци за гарниране

  • Пресни бобови кълнове за гарниране

  • 0.5 ч.л. Лют червен пипер на люспи за гарниране

Аксесоари

  • Multipan
    Multipan
  • дълбок тиган
    дълбок тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /11

Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.

Стъпка 2 /11

Пригответе нудлите според указанията на опаковката, изплакнете със студена вода, за да прекратите готвенето и да предотвратите залепване, и го оставете настрана.

  • 300г Оризови нудли

Стъпка 3 /11

Междувременно разбийте яйцата в купа с вилица и добавете обилна щипка сол и пипер. оставете настрана.

  • 4 Яйца
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /11

Пригответе соса за Пад Тай. В купа разбъркайте соса от стриди, оризовия оцет, кафявата захар и соевия сос. оставете настрана.

  • 9cl Сос от стриди
  • 9cl Оризов оцет
  • 9г Кафява захар
  • 2ч.л. Соев сос

Стъпка 5 /11

Обелете и овкусете скаридите със сол и черен пипер и оставете настрана. Обелете и нарежете шалота, чесъна и джинджифила.

  • Сол, пипер
  • 500г Сготвени скариди
  • 1 Голям шалот
  • 4скилидка Чесън
  • 2ч.л. Джинджифил

Стъпка 6 /11

Загрейте тиган и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Загрейте сусамовото мазнина на среден огън и добавете шалота, чесъна и джинджифила и ги сотирайте за няколко минути, докато станат златисти и ароматни.

  • 1с.л. Сусамово олио

Стъпка 7 /11

Съберете сместа с шалот в едната страна на уок тигана и добавете разбитите яйца в центъра. С метална шпатула разбъркайте яйцата и ги раздробете на малки парченца, като ги оставите да покафенеят, и постепенно ги смесете с шалотите.

Стъпка 8 /11

Добавете отцедените нудли и ги смесете с яйцата, като разбърквате непрекъснато за 3 – 4 минути, докато нудлите омекнат.

Стъпка 9 /11

Добавете Пад Тай соса и гответе в продължение на 1 минута, след което добавете скаридите, докато разбърквате нудлите още няколко минути. Гответе, докато нудлите са крехки (но все още малко жилави), като добавите малко вода, ако изглеждат твърде сухи.

Стъпка 10 /11

Изплакнете и нарежете пресния лук. Изплакнете и нарежете кориандъра. Изплакнете и нарежете кориандъра. Натрошете печените фъстъци.

  • 1 Пресен лук за гарниране
  • Пресен кориандър за гарниране
  • 1 Лайм за гарниране
  • Печени фъстъци за гарниране

Стъпка 11 /11

Гарнирайте нудлите с бобови кълнове, пресен лук, кориандър, лют червен пипер на люспи, резени лайм и фъстъци.

  • Пресни бобови кълнове за гарниране
  • 0.5ч.л. Лют червен пипер на люспи за гарниране

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
49мин.

Пиле „Пад Тай“

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пиле „Пад Тай“
Tefal
Tefal
27мин.

Ризото със скариди

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Ризото със скариди
Tefal
Tefal
29мин.

Леща белуга със скариди

Оценка пет звезди (средна)

1 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Леща белуга със скариди
Tefal
Tefal
17мин.

Оризова юфка със скариди

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Оризова юфка със скариди
Tefal
Tefal
25мин.

Пържени ньоки със скариди

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пържени ньоки със скариди