Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле „Пад Тай“

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 49мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    19мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 с.л. Фъстъчено масло (40 г)

  • 1 скилидка Чесън

  • 1 ч.л. Палмова захар (7 г)

  • 0.5 Сок от лайм

  • 4.5 cl Соев сос

  • 8 cl Вода

  • 1 с.л. Тамаринд на паста (20 г)

  • 6 стръкче Кориандър

  • 0.5 Прясна люта чушка „Птиче око“ (или 1 сушена)

  • 200 г Оризови нудли

  • 6 с.л. Неутрална мазнина

  • 1 филе Пиле

  • 100 г Гъби шийтаке

  • 150 г Броколи на розички

  • 2 Моркови

  • 1 Пресен лук

  • 50 г Печени и неосолени фъстъци

  • 4 Резени лайм

Аксесоари

  • Висока тенджера/тенджера
    Висока тенджера/тенджера
  • Уок тиган
    Уок тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Загрейте водата в тенджера и сгответе нудлите.

Стъпка 2 /8

В малка купичка разбъркайте фъстъченото масло, обелената скилидка чесън, палмовата захар, лимоновия сок, соевия сос, водата, тамаринда на паста, лютата чушка „Птиче око“ и 2/3 от кориандъра. Смесете с пасатор, докато получите гладък сос. Оставете в хладилника.

  • 1с.л. Фъстъчено масло (40 г)
  • 1скилидка Чесън
  • 1ч.л. Палмова захар (7 г)
  • 0.5 Сок от лайм
  • 4.5cl Соев сос
  • 8cl Вода
  • 1с.л. Тамаринд на паста (20 г)
  • 6стръкче Кориандър
  • 0.5 Прясна люта чушка „Птиче око“ (или 1 сушена)

Стъпка 3 /8

Когато водата в тенджерата заври, добавете нудлите и гответе в продължение на 6 минути (времето за готвене може да варира според марката и типа нудли, които използвате). Когато нудлите са готови, отцедете ги и ги охладете в студена вода, за да прекратите готвенето. Отцедете отново и ги поставете в голяма купа с 1/3 от мазнинато. Смесете и оставете в хладилника.

  • 200г Оризови нудли
  • 6с.л. Неутрална мазнина

Стъпка 4 /8

Подгответе съставките за готвене в уок тигана. Нарежете пилешките гърди на лентички х 0,5 см. Оставете в хладилника. Нарежете гъбите шийтаке на равни парченца. Нарежете броколите на малки розички от около 3 см. Обелете и нарежете морковите на тънки пръчици (жулиени). Можете да използвате ренде, за да ги нарежете по-равномерно. Нарежете целия пресен лук на тънки парченца.

  • 1филе Пиле
  • 100г Гъби шийтаке
  • 150г Броколи на розички
  • 2 Моркови
  • 1 Пресен лук

Стъпка 5 /8

Загрейте уок тигана на силен огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Сотирайте губите шийтаке, броколите и моркова в малко зехтин. Добавете малко сол и гответе в продължение на 5 минути. оставете настрана в малка купичка.

  • 100г Гъби шийтаке
  • 150г Броколи на розички
  • 2 Моркови

Стъпка 6 /8

Върнете уок тигана на огъня и добавете останалата 1/3 от мазнината. Гответе пилето и пресния лук в продължение на 5 минути, докато леко покафенеят.

  • 6с.л. Неутрална мазнина
  • 1филе Пиле
  • 1 Пресен лук

Стъпка 7 /8

Добавете приготвените нудли и соса с фъстъчено масло и гответе в продължение на 3 минути. Нудлите ще абсорбират соса. След приготвяне добавете нарязаните зеленчуци.

  • 1с.л. Фъстъчено масло (40 г)
  • 200г Оризови нудли
  • 100г Гъби шийтаке
  • 150г Броколи на розички
  • 2 Моркови

Стъпка 8 /8

Аранжирайте Пад Тай в чините, добавете останалия кориандър, печените фъстъци и завършете с резен лайм. Насладете се!

  • 6стръкче Кориандър
  • 50г Печени и неосолени фъстъци
  • 4 Резени лайм

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
45мин.

15-минутен Пад Тай със скариди

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
15-минутен Пад Тай със скариди
Tefal
Tefal
17мин.

Пиле с ориз по тайландски

ratings.3.5

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пиле с ориз по тайландски