Fish and chips (Пържена риба с пържени картофи)
- Общо време 52мин.
- 20мин.
Приготвяне - 32мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 филе Атлантическа реска (филета по 120 г)
7 с.л. брашно
7 с.л. галета
3 яйца
700 г Замразен печен на фурна чипс
2 с.л. Растителна мазнина
1 с.л. Нарязан див лук
5 с.л. Майонеза
Сол и пипер
Аксесоари
Extra Crisp 2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Тази рецепта изисква капак за готвене с горещ въздух Extra Crisp. Подгответе съставките.
Стъпка 2 /5
Сложете брашното, яйцата и галетата в три отделни малки купички. В същия ред намажете с тях рибните филенца, за да ги панирате.
Стъпка 3 /5
Поставете поръсения с растителна мазнина чипс в купа. Поставете капака за готвене с горещ въздух Extra Crisp и изберете програма 3 за 20 минути. Обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 4 /5
Поставете рибните филенца на решетката в горна позиция, като внимавате да не се застъпват. Рестартирайте програма 3 за още 12 минути.
Стъпка 5 /5
Сервирайте горещо с див лук и майонеза. Подправете на вкус.