Цикория със сос бешамел и шунка
- Общо време 1ч. 5мин.
- 20мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 Цикория
2 резена Шунка
15 г Масло
10 г Брашно
20 cl Мляко
50 г Настъргано сирене
1 щипка Настъргано индийско орехче
Сол, черен пипер
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /8
Поставете главите цикория в кошницата за готвене на пара. Изсипете 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.
Стъпка 3 /8
Включете програма „Готвене на пара“ - висока степен.
Стъпка 4 /8
Извадете кошницата. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 5 /8
Разтопете маслото. Добавете брашното.
Стъпка 6 /8
Разбъркайте. Изсипете млякото. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте и оставете да се сгъсти. Добавете 2/3 от настърганото сирене и разбъркайте.
Стъпка 7 /8
Подредете главите цикория, увити в шунка, и поръсете с останалото сирене.
Стъпка 8 /8
Запечете с капака Extra Crisp, като го настроите на N°2 за 20 минути, или ги поставете в съд за печене и запечете във фурната.