Чили кон карне
- Общо време 1ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Лук
2 скилидка Чесън
1 Червена чушка
1 филе Растителна мазнина
2 ч.л. Лют червен пипер на прах
0.5 ч.л. Кимион на прах
400 г Телешка кайма
800 г Доматено пюре
1 с.л. Доматена паста
Сол, пипер
1 ч.л. Захар
400 г Сготвен червен боб
1 ч.л. Сушен риган
2 с.л. Кориандър
Тортиля чипс
2 с.л. Рикота (или високомаслена сметана (48%)/соева сметана)
Аксесоари
Висока тенджера/тенджера
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Обелете и нарежете лука и чесъна на тънко. Измийте чушката, отстранете семената и я нарежете.
Стъпка 2 /8
Загрейте тенджера и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Изсипете мазнинато. Добавете лука, чесъна, чушката, лютия червен пипер и кимиона. Гответе, докато зеленчуците омекнат.
Стъпка 3 /8
Добавете месото. Оставете да къкри, като разбърквате периодично, докато месото се сготви.
Стъпка 4 /8
Добавете доматеното пюре и доматената паста. Добавете сол, черен пипер и захар. Разбъркайте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 20 минути.
Стъпка 5 /8
Добавете червения боб и ригана.
Стъпка 6 /8
Гответе в продължение на 20 минути, като наблюдавате количеството на течността. Ако сосът стане твърде сух, добавете малко вода.
Стъпка 7 /8
Междувременно пригответе гарнитурата. Изплакнете и нарежете кориандъра. Натрошете на едро тортиля чипса.
Стъпка 8 /8
Добавете кориандъра. Поставете чилито в съд за сервиране. Гарнирайте с рикота и тортиля чипс.