Облачен омлет с белтъци
- Общо време 29мин.
- 12мин.
Приготвяне - 17мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
3 Белтъци
10 г Пекорино
10 г Масло
8 Зелени аспержи, нарязани
2 резена Шунка, нарязана на ивици
1 с.л. Зехтин
1 с.л. Сибирски лук, нарязан на дребно
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Загрейте тигана на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките.
Стъпка 2 /6
Добавете мазнинато в тигана и запържете аспержите за 10 минути, докато омекнат. Добавете шунката и пържете в продължение на 2 минути. оставете настрана.
Стъпка 3 /6
Разбийте белтъците с щипка сол. Те трябва да останат непрозрачни, пенливи и кремообразни.
Стъпка 4 /6
Поставете маслото в тигана и го разтопете. Поставете 4 кръгчета белтък и изравнете повърхността им с шпатула. Поръсете с пекорино. Гответе в продължение на 5 минути на среден огън.
Стъпка 5 /6
Поставете сместа от шунка и аспержи върху половината кръгчета. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с останалите омлетни кръгчета.
Стъпка 6 /6
Поръсете с нарязан сибирски лук и сервирайте веднага.