Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Патешки филета от гърди със смокини и сибирски лук

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 30мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 50 г Шалоти

  • 4 Смокини

  • 10 стръкче Сибирски лук

  • 2 Патешки филета от гърди

  • 5 cl Вермут (Noilly Prat)

  • 2 с.л. Течен мед

  • 0.5 ч.л. Канела

  • 15 cl Пилешки бульон

  • Сол, пипер

Аксесоари

  • Съдове Ingenio
    Съдове Ingenio

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите на котлон и/или във фурната.

Стъпка 2 /9

Обелете шалотите и ги нарежете на тънко. Изплакнете смокините и ги нарежете на четвъртинки. Измийте сибирския лук и го нарежете на дребно. Загрейте фурната до 90 °C. Почистете патешките филета, отстранете сланината и добавете сол. Поставете ги с кожата надолу в студен тиган.

  • 50г Шалоти
  • 4 Смокини
  • 10стръкче Сибирски лук
  • 2 Патешки филета от гърди

Стъпка 3 /9

Гответе до златисто и постепенно отстранявайте разтопената сланина с лъжица.

  • 2 Патешки филета от гърди

Стъпка 4 /9

Обърнете филетата и гответе до златисто.

  • 2 Патешки филета от гърди

Стъпка 5 /9

Поставете патешките филета в огнеупорен съд и поставете във фурната. Отстранете мазнината от тигана. Деглазирайте соковете от готвенето с вермут (Noilly Prat).

  • 5cl Вермут (Noilly Prat)

Стъпка 6 /9

Добавете шалотите. Разбъркайте и гответе, докато станат прозрачни.

  • 50г Шалоти

Стъпка 7 /9

Добавете смокините и меда. Гответе, докато смокините се разтопят частично.

  • 4 Смокини
  • 2с.л. Течен мед

Стъпка 8 /9

Добавете канелата и пилешкия бульон. Оставете да се редуцира за 5 минути.

  • 0.5ч.л. Канела
  • 15cl Пилешки бульон

Стъпка 9 /9

Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете патешките филета и ги аранжирайте в чинии. Покрийте със сос, поръсете сибирски лук и сервирайте.

  • 0 Сол, пипер