Бадемов кекс с микс от плодове по генуезки
- Общо време 1ч. 25мин.
- 45мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
200 г Марципан
80 г Масло
30 г Мляко
100 г Фина захар
4 Яйца
80 г Смлени бадеми
160 г Брашно за сладкарски изделия
8 г Бакпулвер
0.5 скилидка Ванилия
100 г Маскарпоне
300 г Сметана (30% масленост)
0.5 скилидка Ванилия
80 г Пудра захар
50 г Ананас
100 г Манго
50 г Малини
50 г Боровинки
100 г Ягоди, разполовени
50 г Къпини
50 г Червено френско грозде
1 Киви
1 с.л. Босилек
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Загрейте фурната предварително на 160°C.
Стъпка 2 /6
Поставете марципана и нарязаното на ситни кубчета масло в подходяща купа и добавете млякото и захарта. Поставете в микровълновата и загрейте бавно, като разбърквате със шпатула на всеки 20 секунди, докато маслото се разтопи. Смесете добре, докато получите хомогенна смес, която е топла, но не гореща (в противен случай я оставете да се охлади). Добавете яйцата и разбъркайте. Добавете смлените бадеми, брашното, бакпулвера и семената от половин шушулка ванилия. Разбъркайте, докато получите хубава смес.
Стъпка 3 /6
Изсипете сместа в намазнен с масло и набрашнен съд и печете в продължение на 30 минути. Проверете дали е изпечен с върха на нож. Оставете да се охлади.
Стъпка 4 /6
В купа разбъркайте хубаво маскарпонето и сметаната. Добавете семената от половин шушулка ванилия и разбийте сметаната с миксер. Когато започне да се сгъстява, добавете пресятата пудра захар и довършете разбиването. Съхранявайте в хладилник в торбичка за шприцоване с набразден накрайник.
Стъпка 5 /6
Нарежете ананаса и мангото на кубчета. Ако желаете, можете да отречете тънки лентички от мангото и да ги навиете, за да декорирате кекса. Нарежете ягодите наполовина. Обелете и нарежете кивито на шайби.
Стъпка 6 /6
Направете красиви розички от бита сметана върху кекса от Генуа и подредете останалите плодове отгоре. Завършете с няколко малки листа босилек и сервирайте в съда.