Телешка яхния по италиански
- Общо време 11ч. 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 11ч. 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г сотирано телешко
2 с.л. Зехтин
1 Лук
2 Чесън
1 кубче Морков
1 клонки Целина
50 г Доматено пюре
8 стръкче Мащерка
2 Дафинов лист
15 cl Бяло вино
2 с.л. Царевично брашно
21 cl Вода
100 г Грах
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /9
Нарежете морковите и целината на много малки кубчета.
Стъпка 3 /9
Запържете парчетата телешко в половината от маслото за 5 минути. Оставете настрана.
Стъпка 4 /9
Изсипете останалия зехтин в купата.
Стъпка 5 /9
Добавете лука, чесъна, морковите и целината. Подправете със сол и черен пипер. Запържете за 5 минути. Добавете доматеното пюре, мащерката и дафиновите листа.
Стъпка 6 /9
Добавете виното и каша от царевично брашно (царевично брашно, смесено с вода).
Стъпка 7 /9
Върнете телешкото в съда и оставете да заври за 5 минути, като бъркате през цялото време. Добавете граха.
Стъпка 8 /9
Включете програма „Готвене на ниска температура“
Стъпка 9 /9
Сервирайте горещо.