Японски чийзкейк
- Общо време 1ч. 5мин.
- 15мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 Яйца
250 г Крема сирене
100 г Пудра захар
10 cl Мляко
50 г Масло
1 с.л. Течен екстракт от ванилия
20 г Царевично нишесте
30 г Брашно
2 щипки Сол
Аксесоари
Кошница за готвене с горещ въздух
Приготвяне
Стъпка 1 /11
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /11
Отделете белтъците от жълтъците.
Стъпка 3 /11
Поставете сиренето, половината от захарта, млякото, маслото и ванилията в подходящ съд.
Стъпка 4 /11
Разтопете в микровълновата фурна, след което разбийте до гладка смес.
Стъпка 5 /11
Добавете жълтъците, царевичното нишесте и брашното.
Стъпка 6 /11
Поставете белтъците и солта в подходящ съд. Разбийте белтъците на твърд сняг, след което добавете другата половина от захарта и разбивайте, докато получите твърд меренг.
Стъпка 7 /11
Внимателно добавете към предишната смес.
Стъпка 8 /11
Намажете с масло форма за торта (с диаметър 18 см и височина 7 см). Поставете на дъното хартия за печене. Изсипете тестото във формата.
Стъпка 9 /11
Налейте 40 cl вода в купата. Поставете формата в кошницата на уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 10 /11
Готвене на пара във фурната.
Стъпка 11 /11
Оставете да се охлади леко, преди да отстраните формата и да сервирате.