Праз с винегрет
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
200 г 10-сантиметров бял праз, разполовен на две
0.5 с.л. Горчица
0.5 с.л. Червен винен оцет
1.5 с.л. Зехтин
0.5 Лук шалот, нарязан на ситно
0.5 с.л. Див лук, нарязан на ситно
Сол, черен пипер
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете на ситно лука шалот.
Стъпка 3 /8
Нарежете на ситно дивия лук.
Стъпка 4 /8
Пригответе винегрета: смесете горчицата, оцета, зехтина и лука шалот. Подправете с черен пипер.
Стъпка 5 /8
Поставете праза в кошницата за готвене на пара.
Стъпка 6 /8
Налейте 250 мл вода в купата. Поставете кошницата за готвене на пара в купата.
Стъпка 7 /8
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 8 /8
Залейте праза с винегрета, добавете дивия лук и сервирайте.