Сьомга, приготвена на пара с тиквички, чесън и лимон
- Общо време 39мин.
- 15мин.
Приготвяне - 24мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 филе Филе от сьомга без кожа
3 ч.л. Подправки Кейджън
6 с.л. Зехтин
750 г Тиквичка, нарязана на резени с дебелина 1 см
6 скилидка Чесън
3 зелен лук
1.5 Лимон
3 с.л. Нарязан на ситно босилек
Сол, черен пипер
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /11
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /11
Нарежете на ситно босилека.
Стъпка 3 /11
Овкусете сьомгата със сол и подправки Кейджън.
Стъпка 4 /11
В отделна купа смесете всички останали съставки, с изключение на зехтина и босилека.
Стъпка 5 /11
Добавете зехтина към купата.
Стъпка 6 /11
Запържете тиквичките за 7 минути.
Стъпка 7 /11
Оставете настрана. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 8 /11
Подредете тиквичките в кошница за готвене на пара, след което поставете сьомгата отгоре.
Стъпка 9 /11
Изсипете 250 мл вода в купата. Сложете кошницата вътре.
Стъпка 10 /11
Включете програма „Готвене на пара“ - ниска степен.
Стъпка 11 /11
Поставете босилека върху сьомгата и тиквичките. Сервирайте и се насладете.