Пиле на пара с гъби шийтаке, мед и соев сос
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
3 Скилидка чесън, нарязан
4 с.л. Течен мед
4 с.л. Соев сос
3 с.л. Оризов оцет
3 с.л. Сусамово олио
15 г Обелен джинджифил, разрязан наполовина
0.5 клечка, стрък Лимонена трева, нарязана на големи парчета
1 ч.л. Царевично брашно (15 г)
2 Малък стрък зелен лук, нарязан
480 г Обезкостени пилешки бутчета, нарязани на кубчета по 2 см
250 г Гъби шийтаке, нарязани на парчета по 2 см
Смлян черен пипер
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
В отделна купа смесете всички съставки и ги оставете да се мариноват 10 минути.
Стъпка 3 /6
Налейте 250 мл вода в купата.
Стъпка 4 /6
Постелете кошницата за готвене на пара с хартия за печене. Поставете я в купата и внимателно добавете пилето и маринатата.
Стъпка 5 /6
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 6 /6
Извадете парченцата джинджифил и лимонена трева. Сервирайте горещо и веднага.