Шведски кюфтета в сос
- Общо време 54мин.
- 15мин.
Приготвяне - 24мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Кайма
1 Лук
2 Хляб
100 мл Мляко
2 Яйце
1 ч.л. Индийско орехче
1 ч.л. Бял пипер
Сол
50 г Масло
30 cl Говежди бульон
10 cl Пълномаслена сметана
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Смесете каймата с лука, хляба, млякото, яйцето, индийското орехче, солта и пипера.
Стъпка 3 /9
Оформете месната смес на еднакви по големина топки.
Стъпка 4 /9
Поставете топчетата в купата.
Стъпка 5 /9
Добавете маслото и кюфтетата в купата.
Стъпка 6 /9
Гответе в уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 7 /9
Добавете говеждия бульон и продължете да готвите за 5 минути.
Стъпка 8 /9
Разбъркайте двойната сметана и варете на слаб огън още 4 минути.
Стъпка 9 /9
Сервирайте горещо.