Запечени на тиган аспержи с ягоди, балсамов оцет и грилован бекон

Запечени на тиган аспержи с ягоди, балсамов оцет и грилован бекон

Предястия

  • 4

    Брой хора

  • Скъпо

    Разход

  • Средно лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 20 до 24 зелени аспержи
  • 40 г цял (ненастърган) пармезан
  • 70 мл зехтин
  • 20 мл балсамов оцет
  • 150 г ягоди
  • 8 резена бекон или сланина
  • Сол и пипер

Подготовка

Измийте и нарежете ягодите на 2 или 4, в зависимост от големината им.

Измийте аспержите. Отстранете малките листа по дължината на стъблото. Отрежете крайчетата. Запържете резенчетата бекон в горещия тиган до получаване на златиста коричка. Извадете ги от тигана.

Поставете малко олио в тигана. Запържете и глазирайте аспержите в зехтин. След като бъдат поширани, деглазирайте с балсамов оцет. Изключете котлона. Добавете ягодите като ги разбъркате добре, така че те също да се покрият с оцет.

Поставете резенчетата бекон в чиниите. Подредете аспержите и ягодите отгоре.

Украсете с пармезан, поръсете с морска сол, черен пипер и поръсете леко със зехтин.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Вкуси превъзходството всеки ден!

  • Pleasure
    Pleasure

    Вкуси превъзходството всеки ден!