Испанска тортиля

Испанска тортиля

Основни ястия

  • 5

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 800 г картофи, обелени
  • 100 мл зехтин
  • 200 г лук, обелен
  • 4 яйца, размер М

Подготовка

Нарежете лука и картофите с помощта на тъмно зеленото ренде. Овкусете.

Загрейте олио в тигана и сложете картофите и лука. Покрийте с капака и оставете да се готви за 15 минути. Оставете ги за 5 минути да се охладят. Разбийте 4 яйца. Излейте ги при картофите и лука и разбъркайте добре. Сложете сместа на котлона, похлупете с капака.

Печете от едната страна 5 минути на бавен огън, а от другата печете 2 минути. Сервирайте горещо.

Вариант: Направете топъл сандвич, като сервирате омлета, увит в голямо парче шунка Serrano.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви