Паеля

Паеля

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Скъпо

    Разход

  • Трудно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 1 пиле (1,2 кг)
  • 250 г калмари
  • 12 големи миди
  • 6 големи скариди
  • 150 г салам чоризо
  • 1 пиперка
  • 3 домата
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 100 г зелен грах
  • 200 г ориз
  • 4 с.л. зехтин
  • 0,75 л. пилешки бульон
  • Шафран
  • Сол и пипер

Подготовка

Нагласете термостата на 100 °C на програма Rice Rice/Risotto. Налейте олиото в купа и запържете добре дузината от пилешки хапки. Извадете и ги оставете настрана. В същата мазнина последователно добавяйте салама чоризо, нарязан на кръгчета, калмара, пиперките, нарязани на ленти, накълцаните лук и чесън, доматите, нарязани на четвъртини, солта, пипера и шафрана.

Запържете ги за 10 минути, докато бъркате постоянно. Добавете ориза и зеления грах и разбъркайте добре. Добавете пилето, скаридите и мидите отгоре. Налейте бульона и оставете да поври 3 минути.

Нагласете термостата на 80 °C на програмата Keep warm и оставете така за петнадесет минути, докато набъбне оризът. Сервирайте.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви
  • VERSALIO DELUXE 9 IN 1
    VERSALIO DELUXE 9 IN 1

    Мултифункционален уред за готвене за цялото семейство!