Пълнено свинско филе с моркови, салата с алабаш и розмарин и зеленчукови кебапчета

Пълнено свинско филе с моркови, салата с алабаш и розмарин и зеленчукови кебапчета

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Средно лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности454.0 Kcal
Протеини 38,6 r
Въглехидрати 46,2 r
Мазнини 14,9 r
Натрий 0,1 r

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 4 свински филета (прибл. 300 г всяко)
  • 12 сини сливи (без костилки, да не са зелени)
  • 10 листа градински чай
  • 2 дълги клонки розмарин
  • 1 зелена тиквичка
  • 4 гъби
  • 1 глава червен лук
  • 1 жълта пиперка
  • Сол, пипер
  • 100 г обикновено кисело мляко
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 алабаш
  • 1 морков
  • 1 кисела ябълка
  • 1 ч.л. пчелен мед Букет
  • 3 с.л. кресон
  • Сол

Подготовка

Измийте свинското филе със студена вода и го подсушете. Срежете всяко парче наполовина през средата. Направете прорез с остър нож през средата на всяко парче. Напълнете със сушените сливи. Направете марината от солта, пипера, накълцания градински чай и олиото от рапица и потопете филетата за кратко. После ги наредете в ActiFry и нагласете таймера на 20 минути.

Междувременно измийте зеленчуците, обелете и нарежете лука на четири, премахнете семената от пиперките и ги нарежете на големи парчета, също нарежете и тиквичката на дебели кръгове.

Използвайте розмариновите клонки за шишове, за да набучите зеленчуците на тях. Добавете зеленчуковите кебапчета към свинското филе 10 минути преди да изтече таймера.

Обелете и настържете на ситно алабаша, морковите и ябълката. Смесете киселото мляко с лимоновия сок и заквасената сметана. Добавете настърганите алабаш, моркови и ябълка и подправете със сол и мед. Напръскайте с кресон.