Терин с прясна риба тон

Терин с прясна риба тон

Предястия

  • 6

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • 12Ч00

    Време за почивка

Продукти

  • 525 г червена риба тон, филе на кубчета
  • 3 бр. лист желатин в студена вода
  • 3 бр. буркан рибен бульон
  • 3 ч.л. пълнозърнеста горчица
  • 3 суп.л. естрагон, ситно нарязан
  • 3 бр. шалот, ситно нарязан
  • 3 суп.л. зехтин
  • Сол, пипер
  • 90 г майонеза

Подготовка

Пригответе съставките.

Подправете рибата тон със сол и пипер. Излейте олиото в купата.

Запържете леко лукчетата шалот. Добавете бульона, изцедения желатин, горчица, сол, пипер и естрагон.

Сложете рибата тон в кошничката за готвене на пара и поставете кошничката върху соса в купата.

Приготвяне под високо налягане: 2 минути

Накъсайте рибата тон. Смесете я в соса. Разпределете в стъклени чаши. Охладете за 12 часа.