Торта с бананова кора

Торта с бананова кора

Десерти

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 180 г нарязана кора от био банан
  • 1 био лимон, без семки, нарязан
  • 170 г захар
  • 3 бр. яйце
  • 130 мл неутрално олио
  • 170 г брашно от мека пшеница
  • 15 г натриев бикарбонат
  • Щипка сол
  • 1,5 ч.л. мляна канела (по желание)
  • Форма за кейк
  • 200 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Смесете добре банановата кора, яйцата, захарта, солта и лимона. Добавете олиото, а след това смесените сухи съставки и блендирайте.

Поставете хартия за печене върху дъното на форма. Излейте сместа. Покрийте с опаковъчно фолио и гответе на пара с 200 мл вода в тенджерата.

Приготвяне под налягане: 60 минути

Извадете формата. Обърнете тортата. Сервирайте топла или студена.