Традиционна панакота

Традиционна панакота

Десерти

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 200 мл мляко
  • 400 мл нискомаслена сметана
  • 30 г захар
  • 75 г белтъци
  • 1 шушулка ванилия, остъргана
  • 6 х 140 мл рамекини
  • 1 кръг хартия за печене
  • 200 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Смесете белтъци, захар и ванилия. Добавете мляко и сметана. Разпределете сместа в рамекините.

Покрийте ги с опаковъчно фолио. Поставете хартията в купата. Добавете 200 мл вода. Сложете рамекините в купата.

Време за приготвяне: 10 мин.

Продупчете фолиото на всеки рамекин. Охладете за поне 2 часа, преди да сервирате.