Турнедо със сос борделез

Турнедо със сос борделез

Основни ястия

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 6 пържоли турнедо (170/200 г)
  • 200 мл червено вино
  • 150 мл телешки бульон
  • 90 г шалот, ситно нарязан
  • 90 г масло, на малки парченца
  • 1 букет гарни
  • 3 ч.л. царевично нишесте в малко вино
  • Сол, пипер
  • 3 бр. кост с костен мозък
  • 3 суп.л. олио

Подготовка

Пригответе съставките.

Извадете мозъка от костта с лъжичка и го нарежете. Излейте олиото в тигана.

Запържете турнедото по за 2 мин от всяка страна. Извадете. Запържете леко лука в половината масло. Добавете виното, телешкия бульон и нишестето.

Разбърквайте, докато заври. Добавете букет гарни, филенцата турнедо, костта и костния мозък.

Време за приготвяне: 1 минута

Извадете филенцата турнедо, костта и букета гарни. Добавете маслото и разбийте. Сервирайте.