Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Турнедо със сос борделез

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 7мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    2мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 бр. Говежди турнедо (170/200 г)

  • 200 мл Червено вино

  • 150 мл Телешки бульон

  • 90 г Нарязан шалот

  • 90 г Масло, на малки парченца

  • 1 бр. Букет гарни

  • 3 ч.л. Царевично нишесте в малко вино

  • Сол, пипер

  • 3 бр. Кост с костен мозък

  • 1 с.л. Олио

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /6

Извадете мозъка от костта с лъжичка и го нарежете. Излейте олиото в съда.

Стъпка 3 /6

Запържете турнедото по за 2 мин от всяка страна. Извадете. Запържете леко лука в половината масло. Добавете виното, телешкия бульон и нишестето.

Стъпка 4 /6

Разбърквайте, докато заври. Добавете букет гарни, филенцата турнедо, костта и костния мозък.

Стъпка 5 /6

Време за приготвяне: 1 минута

Стъпка 6 /6

Извадете филенцата турнедо, костта и букета гарни. Добавете маслото и разбийте. Сервирайте.