Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото с елда и гъби

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 24мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    4мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 300 г Олющена елда

  • 60 г Печена елда за „каша“

  • 300 г Гъби, микс

  • 3 бр. Шалот, нарязан

  • 750 мл Зеленчуков бульон

  • 3 с.л. Маскарпоне

  • 6 с.л. Настърган пармезан

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 300г Олющена елда
  • 60г Печена елда за „каша“
  • 300г Гъби, микс
  • 3бр. Шалот, нарязан
  • 750мл Зеленчуков бульон
  • 3с.л. Маскарпоне
  • 6с.л. Настърган пармезан
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Почистете гъбите. Нарежете ги на парчета. Излейте олиото в тигана.

  • 300г Гъби, микс

Стъпка 3 /6

Пригответе гъбите за 5 минути. Добавете лукчетата шалот. Гответе 2 минути.

  • 300г Гъби, микс
  • 3бр. Шалот, нарязан

Стъпка 4 /6

Добавете двата вида елда и бульона. Ако е необходимо, коригирайте овкусяването.

  • 300г Олющена елда
  • 750мл Зеленчуков бульон
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Добавете маскарпоне и пармезан. Разбъркайте.

  • 3с.л. Маскарпоне
  • 6с.л. Настърган пармезан