Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото с гъби и пармезан

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 40мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 150 г Гъбен микс

  • 4 с.л. Зехтин

  • 1 Лук

  • 320 г Ориз за ризото

  • 12 cl Бяло вино

  • 120 cl Зеленчуков бульон

  • 40 г Меко масло

  • 40 г Пармезан

  • Сол и черен пипер

  • 1 с.л. Магданоз

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Пригответе съставките.

  • 150г Гъбен микс
  • 4с.л. Зехтин
  • 1 Лук
  • 320г Ориз за ризото
  • 12cl Бяло вино
  • 120cl Зеленчуков бульон
  • 40г Меко масло
  • 40г Пармезан
  • Сол и черен пипер
  • 1с.л. Магданоз

Стъпка 2 /9

Поставете лъжицата за разбъркване в купата.

Стъпка 3 /9

Изсипете зехтина в купата.

  • 4с.л. Зехтин

Стъпка 4 /9

Добавете лука, гъбите, ориза и солта. Запържете за 4 мин.

  • 150г Гъбен микс
  • 1 Лук
  • 320г Ориз за ризото
  • Сол и черен пипер

Стъпка 5 /9

Добавете бялото вино и редуцирайте за 1 мин.

  • 12cl Бяло вино

Стъпка 6 /9

Добавете зеленчуковия бульон.

  • 120cl Зеленчуков бульон

Стъпка 7 /9

Готвене на ризотото.

Стъпка 8 /9

Добавете маслото и пармезана и гответе в продължение на 2 минути.

  • 40г Меко масло
  • 40г Пармезан

Стъпка 9 /9

Регулирайте подправките и накрая поръсете с нарязания магданоз. Сервирайте горещо.

  • Сол и черен пипер
  • 1с.л. Магданоз