Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Лазаня кексчета

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 47мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    22мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 360 мл Мляко

  • 60 г Масло

  • 60 г Брашно

  • 12 бр. ист лазаня, сготвена „ал денте“

  • 15 г Масло

  • 1.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан

  • 1.5 бр. Морков, на кубчета

  • 150 г Телешка кайма

  • 300 г Нарязани домати

  • 120 мл Бяло вино

  • Сол, пипер

  • Чери домати и босилек за украса

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 360мл Мляко
  • 60г Масло
  • 60г Брашно
  • 12бр. ист лазаня, сготвена „ал денте“
  • 15г Масло
  • 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан
  • 1.5бр. Морков, на кубчета
  • 150г Телешка кайма
  • 300г Нарязани домати
  • 120мл Бяло вино
  • Сол, пипер
  • Чери домати и босилек за украса

Стъпка 2 /6

Разтопете маслото в купата и добавете брашното. Щом се разпени, добавете млякото. Сместа ще се сгъсти. Добавете сол и го оставете настрани.

  • 360мл Мляко
  • 60г Масло
  • 60г Брашно

Стъпка 3 /6

Разтопете маслото в тигана и запържете лука и морковите. Добавете месото и запържете за 2 минути.

  • 15г Масло
  • 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан
  • 1.5бр. Морков, на кубчета
  • 150г Телешка кайма

Стъпка 4 /6

Изсипете вътре доматите и вино. Подправете със сол и пипер.

  • 300г Нарязани домати
  • 120мл Бяло вино
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане

Стъпка 6 /6

След приготвянето го оставете настрани.