Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Артишок с цитруси и билки

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 53мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    33мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 2 листо Артишок

  • 0.5 с.л. Зехтин

  • 25 г Галета

  • 10 г Настърган пармезан

  • 1 Чесън

  • 0.5 кора от лимон Лимон

  • 1 с.л. Нарязан пресен магданоз

  • Сол, черен пипер

Аксесоари

  • Парна кошница
    Парна кошница

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Подгответе съставките.

  • 2листо Артишок
  • 0.5с.л. Зехтин
  • 25г Галета
  • 10г Настърган пармезан
  • 1 Чесън
  • 0.5кора от лимон Лимон
  • 1с.л. Нарязан пресен магданоз
  • Сол, черен пипер

Стъпка 2 /8

Нарежете магданоза.

  • 1с.л. Нарязан пресен магданоз

Стъпка 3 /8

Отстранете стъблото и външните листа и сложете останалата част от артишока в кошницата.

  • 2листо Артишок
  • Парна кошница

Стъпка 4 /8

Изсипете 250 мл вода в купата. Поставете кошницата на място.

Стъпка 5 /8

Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.

Стъпка 6 /8

Извадете кошницата за готвене на пара. Измийте и подсушете купата.

Стъпка 7 /8

Добавете зехтина, галетата, пармезана, чесъна и лимонената кора. Подправете със сол и черен пипер. Запържете за 8 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете магданоза.

  • 0.5с.л. Зехтин
  • 25г Галета
  • 10г Настърган пармезан
  • 1 Чесън
  • 0.5кора от лимон Лимон
  • 1с.л. Нарязан пресен магданоз
  • Сол, черен пипер

Стъпка 8 /8

Поръсете галетата върху артишока и сервирайте с лимонови резени.