Артишок с цитруси и билки
- Общо време 53мин.
- 20мин.
Приготвяне - 33мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 листо Артишок
0.5 с.л. Зехтин
25 г Галета
10 г Настърган пармезан
1 Чесън
0.5 кора от лимон Лимон
1 с.л. Нарязан пресен магданоз
Сол, черен пипер
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете магданоза.
Стъпка 3 /8
Отстранете стъблото и външните листа и сложете останалата част от артишока в кошницата.
Стъпка 4 /8
Изсипете 250 мл вода в купата. Поставете кошницата на място.
Стъпка 5 /8
Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.
Стъпка 6 /8
Извадете кошницата за готвене на пара. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 7 /8
Добавете зехтина, галетата, пармезана, чесъна и лимонената кора. Подправете със сол и черен пипер. Запържете за 8 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете магданоза.
Стъпка 8 /8
Поръсете галетата върху артишока и сервирайте с лимонови резени.