Безглутенови овесени бисквити с шоколадов чипс
- Общо време 24мин.
- 10мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
90 г Кленов сироп
180 г Бадемово масло
45 г Тръстикова захар
75 г Смлени бадеми, пресяти
120 г Безглутенови овесени ядки
13 г Сол
10 cl Неподсладено бадемово мляко
3 ч.л. Екстракт от ванилия
60 г Шоколадов чипс без лактоза
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Смесете кленовия сироп и бадемовото масло в голяма купа. Добавете захарта, бадемовото брашно, овесените ядки и солта. След това добавете бадемовото мляко и екстракта от ванилия. Разбъркайте заедно, докато всички съставки се поемат напълно, след което добавете шоколадовите стърготини.
Стъпка 2 /4
Покрийте грил плочата с хартия за печене и я поставете в купата за готвене.
Стъпка 3 /4
Разделете тестото на 6 части и оформете всяка част на топка. Внимателно ги сплескайте с ръка, за да се получат дискове с дебелина един сантиметър. Поставете по 3 в купата за готвене, като внимавате да не се допират.
Стъпка 4 /4
Настройте програмата AIR FRY (Готвене с горещ въздух) за 7 минути, докато бисквитите станат златистокафяви. След като се изпекат, отстранете хартията за печене с бисквитите отгоре и ги прехвърлете върху решетка. Повторете процедурата с останалите 3 диска. Оставете да се охладят за поне 5 минути, преди да ги консумирате.