Боб с наденица
- Общо време 27мин.
- 5мин.
Приготвяне - 22мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Наденички, нарязани
1.2 кг Сварен зрял боб, отцеден
90 г Лук, ситно нарязан
150 г Морков, ситно нарязан
2 ч.л. Джоджен
2 ч.л. Червен пипер
Сол
8 с.л. Слънчогледово олио
500 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете лука и моркова на малки кубчета. Нарежете наденицата на големи парчета
Стъпка 2 /6
Сложете слънчогледовото олио в съда и добавете нарязаните наденици.
Стъпка 3 /6
Запечатайте надениците за 7 мин до златисто. Добавете лук и моркови и гответе още 5 мин.
Стъпка 4 /6
Добавете боба, джоджена, червения пипер и водата.
Стъпка 5 /6
Гответе под високо налягане: 10 мин.
Стъпка 6 /6
Сервирайте ястието топло, с хляб.