Булгур с бял сос
- Общо време 1ч. 46мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
200 г Едрозърнест булгур
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
400 г Тиквичка, нарязана на парченца
200 г Патладжан, нарязан на парчета
2 с.л. Зехтин
400 мл Вода
140 г Гръцки йогурт
2 ч.л. Майонеза
2 ч.л. Лимонов сок
10 бр. Стръка мента и магданоз, нарязани
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
200г Едрозърнест булгур 1бр. Скилидка чесън, нарязана 400г Тиквичка, нарязана на парченца 200г Патладжан, нарязан на парчета 2с.л. Зехтин 400мл Вода 140г Гръцки йогурт 2ч.л. Майонеза 2ч.л. Лимонов сок 10бр. Стръка мента и магданоз, нарязани
Стъпка 2 /6
Смесете съставките за соса.
140г Гръцки йогурт 2ч.л. Майонеза 2ч.л. Лимонов сок 10бр. Стръка мента и магданоз, нарязани
Стъпка 3 /6
Излейте олиото в тенджерата. Задушете чесъна и зеленчуците, като разбърквате.
1бр. Скилидка чесън, нарязана 400г Тиквичка, нарязана на парченца 200г Патладжан, нарязан на парчета 2с.л. Зехтин
Стъпка 4 /6
Добавете булгура. Налейте водата и разбъркайте.
200г Едрозърнест булгур
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Разбъркайте всичко заедно и сервирайте с белия сос.