Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Булгур с бял сос

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 46мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    6мин.
  • Охлаждане
    1ч. 30мин.

Съставки

4 порции

  • 200 г Едрозърнест булгур

  • 1 бр. Скилидка чесън, нарязана

  • 400 г Тиквичка, нарязана на парченца

  • 200 г Патладжан, нарязан на парчета

  • 2 с.л. Зехтин

  • 400 мл Вода

  • 140 г Гръцки йогурт

  • 2 ч.л. Майонеза

  • 2 ч.л. Лимонов сок

  • 10 бр. Стръка мента и магданоз, нарязани

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 200г Едрозърнест булгур
  • 1бр. Скилидка чесън, нарязана
  • 400г Тиквичка, нарязана на парченца
  • 200г Патладжан, нарязан на парчета
  • 2с.л. Зехтин
  • 400мл Вода
  • 140г Гръцки йогурт
  • 2ч.л. Майонеза
  • 2ч.л. Лимонов сок
  • 10бр. Стръка мента и магданоз, нарязани

Стъпка 2 /6

Смесете съставките за соса.

  • 140г Гръцки йогурт
  • 2ч.л. Майонеза
  • 2ч.л. Лимонов сок
  • 10бр. Стръка мента и магданоз, нарязани

Стъпка 3 /6

Излейте олиото в тенджерата. Задушете чесъна и зеленчуците, като разбърквате.

  • 1бр. Скилидка чесън, нарязана
  • 400г Тиквичка, нарязана на парченца
  • 200г Патладжан, нарязан на парчета
  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 4 /6

Добавете булгура. Налейте водата и разбъркайте.

  • 200г Едрозърнест булгур

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Разбъркайте всичко заедно и сервирайте с белия сос.