Булгур в бял сос
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 скилидка Чесън
400 г Тиквички
200 г Патладжани
1 Прясна мента
1 Пресен къдрав магданоз
150 г Кисело мляко
2 ч.л. Майонеза
2 ч.л. Лимонов сок
2 с.л. Зехтин
200 г Едър булгур
40 cl Вода
Сол, пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.
Стъпка 2 /6
Обелете и нарежете чесъна. Изплакнете тиквичките и патладжаните. Нарежете ги на парчета. Изплакнете ментата и магданоза и ги нарежете на дребно.
Стъпка 3 /6
В купа смесете киселото мляко, майонезата, лимоновия сок и билките.
Стъпка 4 /6
Загрейте касерола и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Добавете мазнинато. Изпържете тиквичките, патладжаните и чесъна за 10 минути, като разбърквате.
Стъпка 5 /6
Добавете булгура, водата, солта, черния пипер и разбъркайте добре. Оставете да се готви за около 10 минути или докато булгурът омекне.
Стъпка 6 /6
Сервирайте булгура и зеленчуците с белия сос.