Бурито с пиле
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
4 ч.л. Мексикански микс от подправки
4 с.л. Зехтин
4 Пилешки гърди
8 Пшенични или царевични тортили
8 ч.л. Пълномаслена сметана
8 с.л. Настърган чедър
8 с.л. Гуакамоле
8 с.л. Сладка царевица
8 с.л. Салса сос
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В купа смесете мексиканските подправки със зехтина. Добавете пилето, покрийте и оставете да се маринова 15 минути.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 15 минути. Поставете пилешките гърди върху грил решетката в чекмедже 1. Натиснете START, за да започне готвенето. Оставете пилешките гърди леко да се охладят и след това ги нарежете на филийки.
Стъпка 3 /5
Поставете тортилите върху квадратно парче алуминиево фолио. Намажете тортилите със заквасена сметана, след това добавете салса, гуакамоле и пиле. Сложете царевицата и поръсете със сирене. Запечатайте буритото добре с фолиото.
Стъпка 4 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 180°C за 10 минути. Сложете 3 броя бурито на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 10 минути. Сложете 1 бурито на грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /5
Сервирайте бурито сандвичите веднага.