Бъбреци в сос Мадейра
- Общо време 35мин.
- 10мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
700 г Телешки бъбреци, нарязани, без мазнини
2 с.л. Олио
100 г Нарязан шалот
2 бр. Бучка масло
2 ч.л. Брашно
150 мл Телешки бульон
100 мл Вино Мадейра
2 с.л. Пълномаслена сметана
2 с.л. Кервел
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука шалот.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 4 /7
Запържете бъбреците и ги отстранете. Добавете шалота и виното, оставете да ври на бавен огън. Добавете маслото, след това брашното. Разбъркайте.
Стъпка 5 /7
Добавете телешкия бульон.Сложете подправки. Върнете отново бъбреците в съда. Затворете плътно.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 25 минути
Стъпка 7 /7
Добавете сметаната и редуцирайте соса. Поръсете с кервела и сервирайте.