Бял шоколадов мус тирамису
- Общо време 4ч. 25мин.
- 15мин.Приготвяне 
- 10мин.Приготвяне 
- 4ч.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 8 бр. Бишкоти 
- Какао на прах 
- 15 г Амарето (или ром) 
- 13 г Захар 
- 140 г Бял шоколад 
- 25 г Захар 
- 170 мл Мляко 
- 140 мл Охладена течна сметана 
- 14 г Царевично нишесте 
- 1 шушулка ванилия 
- 2 бр. Жълтъка 
- 0.8 г Агар на прах (1 ч.л.) 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Бял шоколадов мус. Смесете захарта и жълтъците. Добавете царевично нишесте, към което предварително е добавен агар и разбъркайте добре, докато получите гладка консистенция без бучки. Добавете постепенно млякото и ваниловите семена (извадете семената от шушулките). Изсипете сместа в тенджера.
Стъпка 2 /5
Гответе на умерена температура при непрекъснато разбъркване, докато сместа се сгъсти. Намалете огъня. Добавете белия шоколад. Продължете да нагрявате и разбърквате, докато шоколадът се разтопи. Покрийте с фолио (то трябва да бъде в контакт с повърхността на крема, за да се предотврати образуването на кора). Оставете да изстине (без да го поставяте в хладилник).
Стъпка 3 /5
Разбийте течната сметана. Когато белия шоколадов крем е поизстинал, добавете сметаната на 2 части. Поставете сместа в торбичка за сладкиши. Оставете да изстине напълно в хладилника. За сиропа - загрейте кафето и захарта. Добавете и алкохола. Оставете да изстине.
Стъпка 4 /5
Потопете бишкотите в този сироп и ги разпределете в красиви купички или прехвърлете в чинии за сервиране. Залейте бишкотите с бял шоколадов мус.
Стъпка 5 /5
Преди да сервирате, поръсете с какао.
