Глазирано телешко със зеленчуци и ориз
- Общо време 41мин.
- 15мин.
Приготвяне - 26мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 с.л. Зехтин
400 г Печено телешко месо
2 Моркови
1 Лук
100 г Гъби печурки
120 г Ориз
25 cl Вода
2 с.л. Мед
2 с.л. Соев сос
0.5 ч.л. Чесън на прах
Сол и черен пипер
Аксесоари
Кошница за готвене с горещ въздух
Приготвяне
Стъпка 1 /14
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /14
Изсипете половината от зехтина в купата.
Стъпка 3 /14
Добавете телешкото печено. Запържете за 4 минути от всички страни.
Стъпка 4 /14
Извадете печеното и го оставете настрана.
Стъпка 5 /14
Изсипете другата половина от зехтина в купата.
Стъпка 6 /14
Добавете зеленчуците. Запържете ги за 2 минути.
Стъпка 7 /14
Добавете ориза и водата. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 8 /14
Поставете кошницата на уреда за готвене с горещ въздух в купата. Поставете печеното в кошницата.
Стъпка 9 /14
Поставете предпазителя за налягане.
Стъпка 10 /14
Гответе под налягане
Стъпка 11 /14
Отстранете предпазителя за налягане.
Стъпка 12 /14
Смесете меда, соевия сос и чесъна на прах. Намажете печеното с четка.
Стъпка 13 /14
Готвене на грил.
Стъпка 14 /14
Добър апетит!