Грах с бекон
- Общо време 15мин.
- 10мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
600 г Пресен или замразен грах
1 бр. Глава сладък лук, обелен и нарязан
12 бр. Резен бекон, разрязан на 4
3 ч.л. Мед
1.5 с.л. Свинска мас (или олио)
150 г Бял хляб, нарязан на кубчета
Сол, пипер
270 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Сложете свинската мас в съда.
Стъпка 3 /6
Изпържете бекона и крутоните. Сложете ги в салатната купа. Запържете лука и меда в съда със 70 мл вода.
Стъпка 4 /6
Добавете бекона. Налейте в съда 200 мл вода и сложете граха в кошничката за готвене на пара.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 5 минути
Стъпка 6 /6
Разбъркайте граха в сместа от бекон и лук. одправете със сол и пипер.