Грах, моркови и бекон
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
750 г Зелен грах
1.5 бр. Глава лук, нарязан
300 г Бекон на ивици
75 г Масло
300 г Морков, на кубчета
75 мл Пилешки бульон
1.5 с.л. Мента
Сол, пипер
1.5 бр. Сърцевина от маруля
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
750г Зелен грах 1.5бр. Глава лук, нарязан 300г Бекон на ивици 75г Масло 300г Морков, на кубчета 75мл Пилешки бульон 1.5с.л. Мента Сол, пипер 1.5бр. Сърцевина от маруля
Стъпка 2 /9
Нарежете морковите на кубчета.
300г Морков, на кубчета
Стъпка 3 /9
Накълцайте лука.
1.5бр. Глава лук, нарязан
Стъпка 4 /9
Нарежете на ситно ментата.
1.5с.л. Мента
Стъпка 5 /9
Сложете маслото в съда.
75г Масло
Стъпка 6 /9
Запържете бекона и добавете морковите и лука. Запържете за няколко минути.
1.5бр. Глава лук, нарязан 300г Бекон на ивици 300г Морков, на кубчета
Стъпка 7 /9
Добавете замразения грах, сърцевините от маруля и пилешки бульон. Разбъркайте. Подправете със сол и пипер.
750г Зелен грах 75мл Пилешки бульон Сол, пипер 1.5бр. Сърцевина от маруля
Стъпка 8 /9
Приготвяне под налягане.
Стъпка 9 /9
Добавете ментата. Сервирайте!
1.5с.л. Мента