Грах, моркови и бекон
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
750 г Зелен грах
1.5 бр. Глава лук, нарязан
300 г Бекон на ивици
75 г Масло
300 г Морков, на кубчета
75 мл Пилешки бульон
1.5 с.л. Мента
Сол, пипер
1.5 бр. Сърцевина от маруля
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Нарежете морковите на кубчета.
Стъпка 3 /9
Накълцайте лука.
Стъпка 4 /9
Нарежете на ситно ментата.
Стъпка 5 /9
Сложете маслото в съда.
Стъпка 6 /9
Запържете бекона и добавете морковите и лука. Запържете за няколко минути.
Стъпка 7 /9
Добавете замразения грах, сърцевините от маруля и пилешки бульон. Разбъркайте. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 8 /9
Приготвяне под налягане.
Стъпка 9 /9
Добавете ментата. Сервирайте!