Грилован октопод с чушки
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Чушки с различни цветове
400 г Чери домати
5 с.л. Зехтин
2 ч.л. Мащерка
1 ч.л. Червен пипер (сладък или пушен)
3 с.л. Оцет шери
2 ч.л. Лук на прах
1 скилидка Нарязан на ситно чесън
500 г Предварително сварени пипала от октопод
1 с.л. Лук на прах
1 скилидка Нарязан на ситно чесън
1 ч.л. Мащерка
1 ч.л. Червен пипер (сладък или пушен)
2 с.л. Оцет шери
2 с.л. Зехтин
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Измийте чушките и чери доматите. Нарежете чушките на ивици.
Стъпка 2 /7
Поставете чушките и чери доматите в купа за салата. Добавете зехтина, мащерката, червения пипер, оцета шери, лука на прах и нарязания чесън. Разбъркайте.
Стъпка 3 /7
Поставете пипалата на октопода в друга купа за салата. Добавят се лукът на прах, нарязаният чесън, мащерката, червеният пипер, оцетът шери и зехтинът. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 4 /7
Поставете чушките и доматите в тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 5 /7
Включете уреда. Стартирайте програмата Grill (Гриловане) на 200°C и задайте време за готвене 30 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /7
По средата на готвенето поставете пипалата на октопода върху зеленчуците. Продължете готвенето.
Стъпка 7 /7
Сервирайте много горещо. Сервирайте с обикновен ориз.