Grilled veal chops with green beans, bacon and parmesan
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
2 с.л. Зехтин
1 с.л. Горчица
1 с.л. Уиски или коняк (по желание)
1 с.л. Соев сос
4 сантиметър Телешки котлети с кост и с дебелина 2 см. (около 800 г)
750 г Пресен зелен боб
3 скилидка Чесън
100 г Пушеният бекон се нарязва на тънки ивици
50 г кедрови ядки
15 г Масло
Пипер
50 г пармезан на люспи
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе марината за телешките котлети: смесете зехтина с горчицата, уискито и соевия сос. Намажете телешките котлети от двете страни и ги мариновайте в хладилника, докато приготвите останалото.
Стъпка 2 /5
Измийте и обелете зеления фасул - ако е много едър, го разрежете на две. Сварете го в тиган с вряща подсолена вода за 7 минути. Отцедете фасула и пуснете отгоре студена вода, за да не се доварява повече.
Стъпка 3 /5
Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън и ги сложете с нарязания бекон и кедровите ядки в тавата за печене.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, добавете маслото в тавата за печене и разбъркайте. Когато се разтопи, добавете зеления фасул и подправете с черен пипер. Поставете телешките котлети върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на две партиди) и гответе по 5 минути от всяка страна. През това време разбърквайте редовно зеления фасул.
Стъпка 5 /5
Когато телешките котлети се гриловат до средно изпечени, поръсете зеления фасул с пармезанa на люспи и сервирайте.