Експресен бибимбап
- Общо време 13мин.
- 5мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
400 г Рамстек
2 с.л. Соев сос
4 ч.л. Течен мед
2 ч.л. Паста чили
8 ч.л. Сусамово олио
2 бр. Морков
1 бр. Глава лук
150 г Късозърнест ориз
40 cl Вода
4 бр. Жълтък
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете и накълцайте лука.
Стъпка 3 /8
Измийте, обелете и нарежете морковите на тънки резени.
Стъпка 4 /8
Мариновайте месото в соевия сос и половината от меда. Блендирайте чили пастата, останалия мед и половината от олиото. Оставете сместа да престои.
Стъпка 5 /8
Загрейте останалото олио. Сотирайте морковите и лука. Извадете ги. Сотирайте месото (ако е необходимо, на партиди с еднакъв размер).
Стъпка 6 /8
Извадете месото. Излейте водата в тигана. Добавете ориза. Добавете малко сол. Разбъркайте. Добавете зеленчуците.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Поставете месото и жълтъците върху зеленчуците. Оставете да престои 5 минути. Сервирайте със соса.