Еленско контрафиле с касис
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 кг Еленско филе, на порции по 180 г
150 г Касис (пресен или замразен)
3 с.л. Фъстъчено масло
3 бр. Круша, разполовена
70 мл Телешки бульон
600 г Лилави картофи, на кубчета
60 мл Червено вино
3 бр. Щипка смесени подправки
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
1кг Еленско филе, на порции по 180 г 150г Касис (пресен или замразен) 3с.л. Фъстъчено масло 3бр. Круша, разполовена 70мл Телешки бульон 600г Лилави картофи, на кубчета 60мл Червено вино 3бр. Щипка смесени подправки Сол, пипер
Стъпка 2 /7
Нарежете лилавите картофи на кубчета със страна 1 см.
600г Лилави картофи, на кубчета
Стъпка 3 /7
Подправете месото със сол и пипер. Излейте олиото в съда.
1кг Еленско филе, на порции по 180 г 3с.л. Фъстъчено масло Сол, пипер
Стъпка 4 /7
Запържете каренцата от всички страни. Извадете месото. Сложете картофите в съда. Подправете със сол и пипер. Запържете за 1 минута.
1кг Еленско филе, на порции по 180 г 600г Лилави картофи, на кубчета Сол, пипер
Стъпка 5 /7
Деглазирайте съда с червеното вино и телешкия бульон. Оберете запечените месни сокове. Добавете плодовете, месото и подправките.
150г Касис (пресен или замразен) 3бр. Круша, разполовена 70мл Телешки бульон 60мл Червено вино 3бр. Щипка смесени подправки
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Оставете месото да престои 2 минути. Сервирайте.