Еленско контрафиле с касис
Tefal
Рецепта на Tefal

Еленско контрафиле с касис

ratings.0

-/5

  • Общо време 14мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    4мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 1 кг Еленско филе, на порции по 180 г

  • 150 г Касис (пресен или замразен)

  • 3 с.л. Фъстъчено масло

  • 3 бр. Круша, разполовена

  • 70 мл Телешки бульон

  • 600 г Лилави картофи, на кубчета

  • 60 мл Червено вино

  • 3 бр. Щипка смесени подправки

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 1кг Еленско филе, на порции по 180 г
  • 150г Касис (пресен или замразен)
  • 3с.л. Фъстъчено масло
  • 3бр. Круша, разполовена
  • 70мл Телешки бульон
  • 600г Лилави картофи, на кубчета
  • 60мл Червено вино
  • 3бр. Щипка смесени подправки
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /7

Нарежете лилавите картофи на кубчета със страна 1 см.

  • 600г Лилави картофи, на кубчета

Стъпка 3 /7

Подправете месото със сол и пипер. Излейте олиото в съда.

  • 1кг Еленско филе, на порции по 180 г
  • 3с.л. Фъстъчено масло
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /7

Запържете каренцата от всички страни. Извадете месото. Сложете картофите в съда. Подправете със сол и пипер. Запържете за 1 минута.

  • 1кг Еленско филе, на порции по 180 г
  • 600г Лилави картофи, на кубчета
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /7

Деглазирайте съда с червеното вино и телешкия бульон. Оберете запечените месни сокове. Добавете плодовете, месото и подправките.

  • 150г Касис (пресен или замразен)
  • 3бр. Круша, разполовена
  • 70мл Телешки бульон
  • 60мл Червено вино
  • 3бр. Щипка смесени подправки

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /7

Оставете месото да престои 2 минути. Сервирайте.