Здравословна киноа с гъби
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
200 г Киноа
400 г Смесени гъби
2 броя Скилидки чесън
2 бр. Червен лук
2 с.л. Настърган пармезан
1 бр. Кубче зеленчуков бульон
2 с.л. Нарязан магданоз
1 с.л. Масло от рапица
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
"Обелете и нарежете чесъна и лука. Измийте гъбите, отстранете пънчетата и ги нарежете. Загрейте маслото от рапица във вашия тиган Tefal. Изчакайте Thermo-Signal ™ да стане равномерно червен.
Стъпка 2 /5
Това ви показва правилната температура за започване на готвене. Запържете лука с чесъна на слаб огън за 5 минути. Добавете киноата и разбъркайте добре. Разтворете кубчето бульон в 450 мл гореща вода и го добавете в тигана.
Стъпка 3 /5
Оставете да се готви за 20 минути на слаб огън. Добавете гъбите и гответе до пълно усвояване на бульона, за около 15 минути.
Стъпка 4 /5
Подправете по ваш вкус със сол и черен пипер. Добавете пармезана и магданоза.
Стъпка 5 /5
Да ви е сладко! "